torsdag 19 mars 2009

En dag på jobbet

I sol och nordlig vind vandrar jag till jobbet denna torsdag. Även om solen skiner från en blå himmel är det fortfarande tjocka jackan som gäller.
Börjar packa godis strax före kl 8. Har hjälp idag så det går fortare än vanligt och vi hinner med fler. På radion berättar de om kungabesöket. Kungen och drottningen är här i Gävle och Sandviken i dag.

Ganska snart är postens 12 backar fyllda med godisleveranser. Registrerar antalet försändelser på postens hemsida och skriver ut transportsedeln.
Hinner med en snabb promenad in till stan, hinner se tåget som kungen susar förbi i, utträttar ett ärende och går tillbaks till lokalen och äter lunch.
Dags för packning igen för nästa leverans. Konstaterar när jag tittar in i lagret att jag måste inhandla mer godis hos grossisten i morgon. Särskilt salta lakritsrör har en strykande åtgång nu.

Strax före halv 3 hämtar posten lådorna och jag får 12 tomma att fylla. Lite senare dyker det upp ett bud som har en hel pall med beställda kuvert att leverera. Problemet är att kartongerna står på en pall som är för bred för hissdörren...det blir till att bära tungt. Får hjälp av trevlig granne. In med kartongerna på vårt lager och sen packa, packa och packa igen.Det är fortfarande ljust ute, klockan är 17.30. Dags att gå hem.

Fredag i morgon!

Inga kommentarer: