onsdag 25 mars 2009

VÅRVINTER

Hur var det nu igen? Framåt eller bakåt?
På våren ställer man FRAM trädgårdsmöblerna, på hösten ställer man TILLBAKA dem. Så var det! Vad jag pratar om? Sommartid så klart. Till helgen är det dags igen, att sova en timme mindre...

Jobbar på medans vädret utanför fönstret snabbt växlar mellan härlig, solig, porlande vår och kall, blåsig,snörik vinter...det är väl detta som är "vårvinter"?

Hur som helst, snart sommartid, glöm inte det!

torsdag 19 mars 2009

En dag på jobbet

I sol och nordlig vind vandrar jag till jobbet denna torsdag. Även om solen skiner från en blå himmel är det fortfarande tjocka jackan som gäller.
Börjar packa godis strax före kl 8. Har hjälp idag så det går fortare än vanligt och vi hinner med fler. På radion berättar de om kungabesöket. Kungen och drottningen är här i Gävle och Sandviken i dag.

Ganska snart är postens 12 backar fyllda med godisleveranser. Registrerar antalet försändelser på postens hemsida och skriver ut transportsedeln.
Hinner med en snabb promenad in till stan, hinner se tåget som kungen susar förbi i, utträttar ett ärende och går tillbaks till lokalen och äter lunch.
Dags för packning igen för nästa leverans. Konstaterar när jag tittar in i lagret att jag måste inhandla mer godis hos grossisten i morgon. Särskilt salta lakritsrör har en strykande åtgång nu.

Strax före halv 3 hämtar posten lådorna och jag får 12 tomma att fylla. Lite senare dyker det upp ett bud som har en hel pall med beställda kuvert att leverera. Problemet är att kartongerna står på en pall som är för bred för hissdörren...det blir till att bära tungt. Får hjälp av trevlig granne. In med kartongerna på vårt lager och sen packa, packa och packa igen.Det är fortfarande ljust ute, klockan är 17.30. Dags att gå hem.

Fredag i morgon!

torsdag 12 mars 2009

Godis, schlager och skrock

Våren var på ett hastigt besök här i måndags. Nu är det en massa snö som täcker gator, gårdar och trottoarer igen. Men en sak är säker: det är övergående - våren kommer tillbaka!

Vid vårt inköp hos grossisten i dag var det väldigt påtagligt att vi närmar oss påsk. Påskägg i alla storlekar och kycklinggodis, ägg-godis, tuppgodis och påskharegodis.... Väldigt färggrant! I grossistens tidning har jag sett att Maoam Happy Fruttis finns i "grönt" också nu. Ska försöka få tag i dem. Undrar vad det är för smak. Päron? Återkommer till detta senare.

Läkerol fyller 100 år i år. Ska ta reda på lite mer om det firandet också.

I morgon är det fredag igen. Fredagen den 13:e! En dag det finns mycket skrock omkring. Tur eller otursdag? Det var en fredag den 13:e i februari också. Den dagen vann jag en extralott så nu får fredagen den 13:e räknas som en turdag för min del.

Schlagerfinal på lördag! Det "firar" vi lite här på GratisGodis. Ni är inbjudna.

fredag 6 mars 2009

MARSLJUSETS LOV

Så är vi då inne i mars månad. Det känns så skönt att det är ljust både när man går till och från jobbet. Man får liksom plötsligt "lite mer" eftermiddag och kväll. Okey, att snön är brun och att det säkert kommer mer av både snö och regn, det är iallafall VÅR i luften. I massmedia kryllar det av vårtecken. Man märker att vi bor i ett avlångt land när man hör om vårtecknen från olika delar. Våren liksom "vandrar" norrut. I alla vårt lands olika delar har vi er underbara medlemmar! Jag som läser adresser hela dagarna är fascinerad över alla olika platser med de mest fantastiska, roliga och konstiga namn.

För att inte tala om alla festliga och fina gatunamn!
På tal om adresser så dimper det då och då ner returer här. Det är synd tycker jag om de som väntar på godis som inte dyker upp pga felaktig adress. Rätt adress är viktig! Ofta har posten skrivit "okänd" på kuvertet. Vanligt är det också med "flyttat".
Nu har det gått ett år sedan Gratisgodis flyttade hit till Gävle! Tiden går fort!

På söndag är det internationella kvinnodagen. Det tänker vi uppmärksamma här på Gratisgodis.Hurra för alla härliga, kämpande kvinnor över hela världen!